• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδιώκουμε να σας παρέχουμε εξατομικευμένη εξυπηρέτηση ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε υπόθεση, ανεξαρτήτως της βαρύτητας ή της δυσκολίας της, εξετάζεται με γνώμονα το προσωπικό σας συμφέρον. Στην ΕΚ Λογιστική χρησιμοποιούμε σύγχρονες μεθόδους λογιστικής διαχείρισης και φροντίζουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

  • Iωνίας 7, Θεσσαλονίκη, 54453
  • +302310943095
  • [email protected]
  • Δ-Π: 8:00-18:00
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
    • ΝΕΑ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • [email protected]
  • +302310943095
  • Δευτέρα - Παρασκευή: 8:00π.μ.– 6:00μ.μ.
EK Λογιστική
EK Λογιστική
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Συμφωνία ΑΑΔΕ με Airbnb, Booking.com και VRBO, του Ομίλου της Expedia

EK Λογιστική > Νέα > Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Συμφωνία ΑΑΔΕ με Airbnb, Booking.com και VRBO, του Ομίλου της Expedia
  • April 27, 2021
  • Vaggelis Kelemenis
  • Γενικά
  • 0

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 27 Απριλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμφωνία – ορόσημο βέλτιστης πρακτικής μεταξύ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων της Ελλάδας (ΑΑΔΕ) και των Airbnb, Booking.com και VRBO, του Ομίλου της Expedia

Ως αποτέλεσμα ενός συνεχιζόμενου διαλόγου, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων της Ελλάδας υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με τις Airbnb, Booking.com και VRBO, του Ομίλου της Expedia, σχετικά με τη συμμόρφωση κατά τη διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης που τηρείται στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας περιέχει λεπτομερείς όρους συνεργασίας μεταξύ της ΑΑΔΕ και κάθε ψηφιακής πλατφόρμας και στοχεύει στην καθιέρωση μιας σαφούς, απλής, διαφανούς και αποτελεσματικής διαδικασίας λειτουργίας / συμμόρφωσης. Στόχος της ΑΑΔΕ με το πρωτόκολλο αυτό είναι να εξασφαλίσει ίσους όρους ανταγωνισμού.

Η συμφωνία, η οποία υπεγράφη μεταξύ του κ. Γιώργου Πιτσιλή, Διοικητή της ΑΑΔΕ, εκ μέρους της ΑΑΔΕ και τριών κορυφαίων πλατφορμών διαμοιρασμού περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

• Οι πλατφόρμες θα παρέχουν στους αντίστοιχους ιστοτόπους τους ένα διακριτό και σαφώς ορισμένο πεδίο, προκειμένου ο Ιδιοκτήτης / Διαχειριστής Ακινήτων να καταχωρεί τον προβλεπόμενο αριθμό καταχώρισης ακινήτου ή την αιτιολογημένη εξαίρεσή του, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

• Οι πλατφόρμες θα ενημερώσουν, όσον αφορά στα ήδη καταχωρημένα ακίνητα, για την υποχρέωση παροχής του αριθμού καταχώρισής τους, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, καθώς και για τους κινδύνους της μη συμμόρφωσης.

• Οι πλατφόρμες συμφωνούν ότι μετά από σχετική ειδοποίηση της ΑΑΔΕ θα αφαιρούν όλες τις καταχωρίσεις που δεν παρείχαν τον προβλεπόμενο αριθμό καταχώρισης ακινήτου  ή την δικαιολογημένη εξαίρεση, όπως ορίζει ο νόμος.

• Οι συμφωνημένες διαδικασίες θα επανεξετάζονται ετησίως, ξεκινώντας από τον Ιούνιο του 2021.

«Το ορόσημο αυτό βέλτιστης πρακτικής μάς επιτρέπει να παρακολουθούμε και να ενισχύουμε περαιτέρω τη συμμόρφωση των φορολογουμένων, διασφαλίζοντας παράλληλα ίσους όρους ανταγωνισμού για τις πλατφόρμες στον τομέα των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Η συμφωνημένη διαδικασία συνιστά μια εκ των προτέρων σχεδιασμένη διαδικασία συμμόρφωσης για όποιον προγραμματίζει να εισέλθει στη δραστηριότητα των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα του διαλόγου και της συνεργασίας μας και της καινοτόμου πρωτοβουλίας που στο τέλος της ημέρας ωφελεί όλα τα μέρη», σχολίασε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργος Πιτσιλής.

Ο Γενικός Διευθυντής Ιταλίας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Airbnb  κ. Giacomo Trovato δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία είναι μεγάλη είδηση για τους οικοδεσπότες της Airbnb και θα διευκολύνει περισσότερους ανθρώπους στην Ελλάδα να διαμοιράζουν τα σπίτια τους. Δεσμευόμαστε να δουλεύουμε με κυβερνήσεις και αρχές σε τέτοιου είδους συνεργασίες που βοηθούν τις οικογένειες και στηρίζουν τον υπεύθυνο τουρισμό».

«Είμαστε ευχαριστημένοι με την παραγωγική συνεργασία με την ΑΑΔΕ για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας που παρέχει σαφήνεια και διαφάνεια για όλους στον χώρο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα», δήλωσε η κ. Inge Janssen, Επικεφαλής Σχέσεων με τον Δημόσιο Τομέα Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της Booking.com. «Πιστεύουμε ότι η σαφής, εφαρμόσιμη νομοθεσία για όλους τους παίκτες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος Μητρώου όπως αυτό, είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι όλοι παίζουν με τους ίδιους κανόνες, εξασφαλίζοντας έτσι ένα θετικό αποτέλεσμα για τους ταξιδιώτες, τους ιδιοκτήτες σπιτιών και τις τοπικές οικονομίες».

«Παρά την κρίση του Covid-19 που βιώνουμε, πιστεύουμε ότι ο τουρισμός και τα ταξίδια θα ανακάμψουν. Θέλουμε ταυτόχρονα να υποστηρίξουμε τους χρήστες μας ώστε να είναι προετοιμασμένοι για την ανάκαμψη της τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας, καθώς και να συνεργαστούμε με το Ελληνικό Κράτος για να αποδώσει η συμβολή των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην ελληνική οικονομία», δήλωσε ο κ. Jean-Philippe Monod de Froideville, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Διακυβέρνησης & Εταιρικών Υποθέσεων, του Ομίλου Expedia.

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/54178/braxyxronies-misowseis-symfwnia-aade-me-airbnb-bookingcom-kai-vrbo-toy-omiloy-ths-expedia?fbclid=IwAR2BREgWjXDONbmMODbKpJbOIS8JVi_WRTTsrIMPML09IQaC9BOxrbHWxss

Πηγή:

https://www.taxheaven.gr/news/54178/braxyxronies-misowseis-symfwnia-aade-me-airbnb-bookingcom-kai-vrbo-toy-omiloy-ths-expedia?fbclid=IwAR2BREgWjXDONbmMODbKpJbOIS8JVi_WRTTsrIMPML09IQaC9BOxrbHWxss

  • Previous Επίδομα θέρμανσης για το φυσικό αέριο και για το ρεύμα
  • Next Επιστρεπτέα προκαταβολή 7 – Έως 10η Μαΐου 2021 οι αιτήσεις, η διαδικασία και προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης

Πρόσφατα Άρθρα

  • Επίδομα 250 ευρώ: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ενίσχυση της ΔΥΠΑ σε ανέργους – Με σειρά ΑΦΜ οι δηλώσεις
  • Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει 7/11 η πλατφόρμα στο myΘέρμανση – Όσα πρέπει να ξέρετε
  • Επίδομα θέρμανσης: Αρχίζουν οι αιτήσεις – Πότε ξεκινούν οι πληρωμές
  • VOUCHER ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΔΥΠΑ
  • Πόθεν έσχες: Έναρξη υποβολής δηλώσεων – Έως 30 Νοεμβρίου η προθεσμία
  • Εποχικό Βοήθημα: Τη Δευτέρα 12.09 ξεκινούν οι αιτήσεις έτους 2022
  • «Τουρισμός για όλους» 2022 – Έως 21 Ιουλίου οι αιτήσεις για τον πρώτο κύκλο
  • Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ξεκινά η ανάρτηση των εκκαθαριστικών
  • Επίδομα θέρμανσης: Καταβολή για κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης έως 10 Αυγούστου

ΕΚ Λογιστική

  • Ιωνίας 7, Θεσσαλονίκη, 54453
  • +302310943095
  • [email protected]
  • Δ-Π: 8:00π.μ.– 6:00μ.μ.
EK Λογιστική
Κάθε συνεργασία για εμάς αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση, καθώς κάθε πελάτης έχει τις δικές του απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες που τον καθιστούν μοναδικό και ξεχωριστό. Η φορολογική και συμβουλευτική προσέγγιση της επιχείρησης απαιτεί υπευθυνότητα και γνώση.

ζητηστε προσφορα

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • Ανατολικής Θράκης 18, Θεσσαλονίκη, 54453
  • +302310943095
  • [email protected]
  • Δευτέρα - Παρασκευή:
    9:00π.μ.– 6:00μ.μ

© Copyright 2021 EK Λογιστική. All Rights Reserved.